Életmód

Az eddig gondoltnál hetekkel korábban gyilkolt a koronavírus az Egyesült Államokban

Nem február 29-én jelent meg a vírus.
A washingtoni Boeing gyár egyik dolgozója maszkban. A koronavírus már korábban megjelent az országban, mint eddig azt gondolták.

Az eddigi adatokkal ellentétben nem február 29-én, hanem már hetekkel korábban halálos áldozatot követelt az új típusú koronavírus az Egyesült Államokban – közölték illetékesek helyi idő szerint kedden Kaliforniában.

Eddig a hatóságok azt gondolták, hogy egy 50 éves férfi volt a SARS-CoV-2 első halálos áldozata az USA-ban, aki az ország északnyugati részén fekvő Washington államban halt meg február utolsó napján.

Az egészségügyi hatóságok azonban boncolást végeztek két emberen, akik a hónap elején haltak meg otthonukban, Kaliforniában február 6-án és február 17-én, és mindkettejük szervezetéből kimutatták az új koronavírust. 

Február elején még csak a központi járványügyi hivatal, a CDC végzett teszteket, nagyon korlátozott számban azokon, akik korábban a fertőzés által érintett területen jártak, és tüneteik voltak.

Az Egyesült Államok elsőként tiltotta meg a beutazást a járvány kiindulópontjának számító Kínából, de egészségügyi szakemberek már akkor arra figyelmeztettek, hogy a kórokozó az országban lehet. Azóta az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött a világon, több mint 800 ezer, a halálos áldozatok száma pedig kedden átlépte a 45 ezret.

(MTI)

(Kiemelt kép: JASON REDMOND / AFP)

További cikkek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top