Persze a cukortartalma miatt nem feltétlenül a legjobb diétás gyümölcs, de tény, hogy a banán nagyon finom, szeretjük, és nasi helyett határozottan jobb megoldás. Sokan szinte még éretlenként, zölden fogyasztják, mert akkor kevésbé édes, mások már a szinte túlérett banánra szavaznak. Készítettünk egy infografikát, hogy tudd, mit is jelent az éretlen, az alig érett, az érett, a nagyon érett és a túlérett babán közti különbség.
- A banán gazdag káliumban és magnéziumban, ezek pedig jótékony hatással vannak a vérnyomásunkra és a szívünkre. Ám ha nagyon érett, vagy túlérett banánt eszünk, akkor jó ha tudjuk, hogy már magas vitamin és ásványianyag-veszteséggel kell számolnunk.
- Ha természetes prebiotikumra vágyunk, akkor az éretlen, vagy az alig érett banánt válasszuk! A prebiotikum a vastagbélbe jutva. serkenti a kedvező hatású baktériumok, az úgynevezett probiotikumok szaporodását. Vagyis a normál, egészséges bélflórának az egyensúlyát segítik helyreállítani.
- Ha több antioxidánst szeretnénk bejuttatni a szervezetünkbe, és még az édes ízre is vágyunk, akkor határozottan az érett banánt vegyük le a polcról!