Egészség

Hiánypótló kisokos! Mikor együk meg a banánt?

Mikor együnk banánt? Az érett, vagy a zöld banán jobb a szervezetnek?

Persze a cukortartalma miatt nem feltétlenül a legjobb diétás gyümölcs, de tény, hogy a banán nagyon finom, szeretjük, és nasi helyett határozottan jobb megoldás. Sokan szinte még éretlenként, zölden fogyasztják, mert akkor kevésbé édes, mások már a szinte túlérett banánra  szavaznak.  Készítettünk egy infografikát, hogy tudd, mit is jelent az éretlen, az alig érett, az érett, a nagyon érett és a túlérett babán közti különbség.

 

  • A banán gazdag káliumban és magnéziumban, ezek pedig jótékony hatással vannak a vérnyomásunkra és a szívünkre. Ám ha nagyon érett, vagy túlérett banánt eszünk, akkor jó ha tudjuk, hogy már magas vitamin és ásványianyag-veszteséggel kell számolnunk.
  • Ha természetes prebiotikumra vágyunk, akkor az éretlen, vagy az alig érett banánt válasszuk! A prebiotikum a vastagbélbe jutva. serkenti a kedvező hatású baktériumok, az úgynevezett probiotikumok szaporodását.  Vagyis a normál, egészséges bélflórának az egyensúlyát segítik helyreállítani.
  • Ha több antioxidánst szeretnénk bejuttatni a szervezetünkbe, és még az édes ízre is vágyunk, akkor határozottan az érett banánt vegyük le a polcról!

Hogyan válasszunk banánt?

Mikor elég érett banán?

Mikor együnk banánt? (Fotó: nlc)

Sütés-főzés banánnal: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top