Egészség

Vécé és fürdő nélküli szobába zártak egy koronavírus-gyanús anyát a Korányiban

Elképesztő körülmények között töltött több napot egy kétgyerekes anya, akit koronavírus-gyanú miatt tartottak karanténban a Korányi kórházban.
korányi kórház karantén vécé fürdő nélkül

Döbbenetes állapotokról számolt be a 444-nek egy kétgyerekes anya, akit koronavírus-gyanús tünetekkel utaltak be május 8-án a Korányi kórházba.

A 40 éves nőnek nincs ismert betegsége, de április közepe óta köhögött és fulladt. A gyorsteszt negatív eredményt adott, de a tünetek folytatódtak, sőt a fulladás rosszabb lett, ezért beutalták a Korányi kórház Covid-osztályára, hogy a sokkal megbízhatóbb, PCR-teszttel állapítsák meg, fertőzött-e.

A Korányiban azonnal izolációs szobába került a nő, amit addig nem hagyhat el, amíg nem derül ki, fertőzött-e. A többnapos tartózkodásra szánt szobában tisztálkodásra egyedül egy fali mosdókagyló volt, elválasztott vécé egyáltalán nem, helyette egy kis mobil úti vécét raktak be neki a szobába.

“Az emberi méltóság megtiprásának érzem, hogy egy mini pottyantós wc van behelyezve a szobába. Azt nem viszik, az ott van. Az egész szaga átjárja a szobát. Tegnap óta senki nem jött fertőtleníteni”

– írta a nő a karanténban tapasztalt körülményekről, és egy videót is készített a szobáról.

Mivel a mosdókagylóban nem látta kivitelezhetőnek a mosakodást, a veszélyeshulladék-kukából kiszedte a zsákot, fertőtlenítővel kimosta a kukát, és abban fürdött. Ráadásul a mosdóból csak hideg víz folyt, miközben a radiátorok ontották magukból a meleget, a hétvégén pedig egyáltalán nem vitték ki tőle a szemetet, és nem is takarítottak.

A nő úgy foglalta össze, hogy nem az ellátás miatt érez felháborodást, mert a nővérek mindig kedvesek és segítőkészek voltak. „A körülmények azok, amik szerintem tapossák az emberi méltósághoz való jogot. Még a börtönökben is van mód az alapvető higiénia betartására. Könyörgöm, vírus kellős közepén egy ilyen osztályon ilyen állapotok?” – tette fel a kérdést a nő, akinek végül a második tesztje is negatív lett.

(Kiemelt kép: YouTube/Jeti Válasz)

További karanténnal kapcsolatos cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top