Egészség

Szlávik: június elejére lecsenghet a járvány

A hazai előrejelzések szerint június elejére lecseng Magyarországon a koronavírus-járvány, mondta Szlávik János infektológus szakorvos.

Az időjárásnak nincs olyan nagy szerepe a koronavírus terjedésében, ezért ezen a nyáron számolnunk kell a fertőzéssel, még ha nem is hatalmas járvány formájában – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház Infektológiai Osztályának vezetője a Convention Budapest Kf. videókonferenciáján.

A Magyar Nemzet cikke szerint Szlávik azt is elárulta, hogy a hazai előrejelzések szerint június elejére lecseng a járvány Magyarországon. De ezt nem lehet biztosan tudni, világszinten pedig kell még pár hónap, hogy a koronavírus-járvány megnyugodjon.

maszkos vásárlók a piacon

Védőmaszkot viselő vásárlók a Búza téri nagypiac előtt kialakított palántapiacon Nyíregyházán 2020. április 25-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Azt viszont nem tudni, később mikor jelenhet meg újra a fertőzés járványos méretekben az országban. Egyelőre ugyanis csak a népesség pár százaléka kaphatta el a betegséget, a nyájimmunitáshoz pedig 50-60 százalék kellene.

Ráadásul aki megkapta a fertőzést, az sem feltétlenül védett, mert csak azoknak a szervezetében marad nagy mennyiségű antitest, akik súlyos tünetekkel vészelték át a betegséget.

További hírek a koronavírus-járvány alakulásáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top