Egészség

Kertmozik nyílnak Budapest több pontján

A tervek szerint szeptember végig minden hétvégén a gyalogosoké a rakpart, júniustól jönnek a kertmozik Budapesten.
fövenyesi kertmozi

A tervek szerint szeptember végéig minden hétvégén a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester a Restart Budapest címmel rendezett beszélgetéssorozat legújabb részén bejelentette, hogy a főváros a tervek szerint szeptember végig minden hétvégén átadja a rakpartot a gyalogos forgalomnak, és különböző programokkal várják majd az érdeklődőket, amint véget ér a járványhelyzet.

A Főpolgármesteri Hivatal tudatta azt is, hogy a fővárosi tulajdonú Budapest Film vezetése a város minél több pontján szeretne júniustól kertmozikat létrehozni. A város szabadtéri, zöld felületeinek használata és a közösségi filmnézés élménye júniustól egyidejűleg is lehetségessé válik.

A Budapest Kertmozi program részeként sorra nyílnak meg a közösségi kertmozik, hogy a főváros lakói ne csak a közparkokat, hanem ezzel együtt a mozijaikat és a mozizás örömét is minél előbb visszakaphassák. 

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Soós Bertalan / Balaton Mozi)

Olvass még szabadtéri mozikról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top