Egészség

Elhunyt Bob Weighton, a világ legidősebb férfije

A világ legidősebb férfije 112 éves volt.

112 évesen meghalt a földkerekség legidősebb férfija, jelentette be a családja. Az angol Bob Weightont év elején jegyezték be a Guinness Rekordok Könyvébe, miután a nála pár hónappal idősebb japán csúcstartó, Chitetsu Watanabe elhunyt – írta meg a Borsonline.

Meghalt a világ legidősebb férfije, Bob Weighton

A világ legidősebb férfije, Bob Weighton. Fotó: Facebook

Az angliai altonban található otthonában, ahol a mai napig egyedül élt, elaludt, békésen hunyta le a szemét rákos megbetegedése miatt – idézi a család közleményét a LADbible nyomán a lap. – Bob egy rendkívüli ember volt, és a család számára nem csak az élképesztő életkora miatt. Példakép volt mindannyiunknak. Örülünk, hogy Bob volt a mi szellemes, kedves apukánk, nagypapánk, dédnagyapánk. Nagyon fog hiányozni.”

Bob Weighton idén március 29-én ünnepelte 112. születésnapját, ám a koronavírus-járvány miatt egyedül, családja nélkül ülte meg a nagy napot. Bob nem először él át világjárványt. Tízéves volt 1918-ban, amikor körülbelül 500 millióan kapták el és becslések szerint nagyjából 50 millióan haltak bele a spanyolnáthába. Az idős férfi azt mondta, nem sok mindenre emlékszik abból az időszakból, a betegségről ő is csak később, a könyvekben olvasott. Megjegyezte, hogy fél a koronavírustól, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy ne fertőződjön meg, különös figyelmet fordít a tisztaságra, és többször mos kezet.

 A világrekorder férfi hosszú ideig élt Tajvanon és Kanadában is, a második világháború után tért vissza Angliába feleségével, Agnesszel, aki 1997-ben hunyt el. Nyugdíjasként mindketten a szociális szférában önkénteskedtek.

Eltávozásával a 111 éves és 202 napos román Dumitru Comănescu lett a világ legidősebb férfija. A világ legidősebb nője, a japán Tanaka Kane januárban ünnepelte 117. születésnapját.

Olvass tovább a hosszú élet titkáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top