Egészség

Folytatódnak a zivatarok, szerdán is bőrig ázik az ország

Az Országos Meteorológiai Szolgálat egész országra szóló előrejelzése szerint szerdán is leszakad majd az ég, és a várható zivatarok és felhőszakadások miatt egész szerdára elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben továbbá azt írták, hogy a mai napon zivatarokba a nyugati országrészben csak elszórtan futhatunk, erre leginkább a Dunától keletre van nagy esély. A legintenzívebb zivatarok az Alföldön, és ott is az északi, északkeleti részen (Nyírség, Hajdúság, Jászság), illetve a Duna-Tisza közén lehetnek vadabb viharok masszív felhőszakadással (30-50 milliméter, de nem kizárt, hogy 50 milliméternél is több csapadék), és azon se csodálkozzunk, ha ehhez a csodás állapothoz jégeső, vagy 60-80 kilométer/órával száguldó szél is társul. A zivatarok este és éjszaka is folytatódhatnak a Dunától keletre.

Esőáztatta vidéki út. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Esőáztatta vidéki út. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Szerdán az ország egészében, de legfőképp keleten és északon van esély zivatarok kialakulására (a legnagyobb eséllyel a Dunántúl nyugati szélén élők úszhatják meg). A zivatarokat felhőszakadás (30-50 milliméter csapadékkal), kisebb eséllyel 60-70 kilométer/órás szél kísérheti, és a jégeső kialakulásán se csodálkozzunk. Szerdán a hajnali 13-18 fokról délutánra 22-27 fokra melegszik a levegő.

Olvasnál még a mostani párját ritkító időjárásról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top