Egészség

Illegális misékkel kerülik ki a koronavírus-szabályokat Mexikóban

A meghívó SMS-ben vagy valamelyik közösségi alkalmazásban érkezik, a misére pedig sokszor csak egy jelszó bemondásával lehet bemenni. Egyre több az illegális mise Mexikóban.

Mexikóban a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a tömeges vallásgyakorlatokat, és komoly büntetést kockáztat az, aki mégis tartana egyet. Májusban például 20 embert – nagyrészt idős nőket – vettek észre a rendőrök, akik valószínűleg tippet kaphattak, ugyanis az illegális misék amúgy igencsak diszkrétek: még harangozás sincs – írta meg a 444.

Egy mexikói templom. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Egy mexikói templom. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

A mexikói kormány jelezte, hogy ez nagyon veszélyes, főképp az idősekre nézve, mivel főként ők látogatják ezeket a titkos istentiszteleteket. Mexikót súlyosan érintette a koronavírus-járvány, mostanáig 154 ezer koronavírusos megbetegedést regisztráltak, és több mint 18 ezren haltak bele a fertőzésbe, a korlátozások miatt pedig sokan váltak munkanélkülivé. Az utóbbi időben elkezdtek lazítani a korlátozásokon, miközben egyre több titkos misére derült fény. Egyes papok online miséztek ugyan, de utólag kiderült, hogy néhány hívőnek engedélyezték, hogy a kamera mögé ülve élőben hallgathassák a misét.

Beszéljünk kicsit Mexikó naposabb oldaláról is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top