Gasztro

Kirúgták az élelmiszerboltból a járvány miatt, 79 évesen lett YouTube sztár

A koronavírus-járvány miatt megszűnt az élelmiszerbolti munkahelye a 79 éves férfinak, aki villámgyorsan átképezte magát YouTube sztárrá.

Carlos „Tito Charly” Elizondo munkája korábban az volt, hogy egy nagy élelmiszerboltban segített a kasszáknál táskákba rakni a megvásárolt termékeket, ám a pandémia az ő munkájának is keresztbe tett. A férfi gyorsan áttért egy másik műfajra, és gasztronómia témában YouTube videókat kezdett készíteni, a főzős videói pedig hamar nagy népszerűségre tettek szert a videómegosztó oldalon. A mexikói férfi elsősorban hagyományos, mexikói konyhában utazik – írta meg a delish.com.

Carlos „Tito Charly” Elizondo munka közben

Carlos „Tito Charly” Elizondo munka közben

Az öreg Carlosnak az üzleti érzéke is rendben van, ugyanis a főzéshez saját készítésű alapanyagokat használ, amiket akár meg is rendelhet tőle az, aki megnézte a videóját, és közelebb lakik hozzá Magyarországnál. Elizondo szárított húst, chorizot és saját sajtot is árul a rajongóinak, akik még nincsenek nagyon sokan, de a számuk dinamikusan növekszik. Elizondonak van ideje, ugyanis a felesége már elhunyt, a lányai pedig sok évvel ezelőtt megházasodtak és elköltöztek otthonról. Ettől persze még ez részben családi vállalkozás: a kamerázást például az egyik lánya vállalta magára, a technológiai kérdésekben pedig az egyik unokája segít Carlosnak. Jó hírünk is van: ha nem beszélsz spanyolul, Elizondo munkáit némi angol tudással is élvezheted, ugyanis a gasztro YouTube videói mindig kapnak angol feliratot.

További érdekes történetek a YouTube világából:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top