Egészség

Halálos betegségeket gyógyít, és 370 ruhája van a Szűz Mária-szobornak Andocsban

Csodájára járnak és csodákban bíznak azok, akik a Somogy-megyei Andocs templomába látogatnak a Szűz Mária-szoborhoz, amit folyamatosan ajándékokkal lepnek el.

Az andocsi templom a XVII. század óta áll a helyén, később a Ferences rend monostort épített mellé. A feljegyzések szerint Kalocsáról hozták oda a templom legfontosabb elemét, a csodatévő Szűz Mária-szobrot. Csodákról a XVIII. században kezdtek először beszámolni: volt, aki agyhártyagyulladásból gyógyult ki, és volt, aki nem tudott járni, amikor idehozták, később mégis a saját lábán járt ki a templomból – hangzott el a Tények Extra riportjában.

A Szűz Mária-szobor a Somogy-megyei Andocsban (részlet a Tények Extra riportjából)

A Szűz Mária-szobor a Somogy-megyei Andocsban (részlet a Tények Extra riportjából)

Az andocsi templom azóta is zarándokhely, sokan járnak oda, hogyha problémájuk van, akkor a szűzanya csodatévő erejét kérjék. És amikor a csoda megtörténik, sokan egy szép, a szobornak varrott ruhával hálálják meg azt. Jelenleg 370 ruhája van a Szűz Mária-szobornak, amikből a templom melletti Ferences monostorban egy múzeumot rendeztek be, ahol minden ruhának története van. A szobrot hetente egyszer, az egyházi ünnepekhez alkalmazkodva öltöztetik át, és van két öltöztetője, Ágnes és Marika néni. Kettejük közül Ágnes néni maga is hálás a szűzanyának: életmentő szívműtétből ébredt fel a Mária-szobornak köszönhetően. A tévések még olyan férfival is beszéltek, aki azt állítja, nemcsak a szűzanya erejét érezte, hanem meg is jelent neki a templom környékén, amikor még kamasz volt.

Csodák igenis történnek, mi pedig szeretünk beszámolni róluk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top