nlc.hu
Egészség

Czene Attila születésnap

46 éves lett Czene Attila olimpiai bajnok úszónk

Már boldog apuka lett Atlanta egykori bajnoka! Boldog Születésnapot Czene Attila!

“Gyere, Attila!” – kiabálta Knézy Jenő, az 1996-os, Atlantában megrendezett nyári olimpián.  A 212 magyar sportoló összesen 21 érmet szerzett ezen a viadalon. Heten ebből a legfényesebben ragyogó medált, az aranyat hozták haza.  Kiss Balázs, Horváth Csaba és Kolonics György, Kőbán Rita, Kovács István,  Rózsa Norbert, Egerszegi Krisztina és Czene Attila – ők voltak az “aranyos” sportolóink abban az évben.

Czene Attila, Széchy Tamás, Rózsa Norbert

Czene Attila, Széchy Tamás és Rózsa Norbert az 1996-os olimpián (fotó: SMAG)

Czene Attila alig volt 22 éves, amikor behúzta az olimpiai aranyat. Amikor felnézett a kijelzőre, meglátta az eredményét ezt mondta: “Ez nem lehet igaz!” Előtte négy évvel, Barcelonában pedig 18 évesen lett bronzérmes. 

 

A szegedi születésű Czene Attila sportolói karrierjének csúcsa volt az olimpiai arany. Az elmúlt húsz évben három diplomát is szerezett, amikor 2000 után visszavonult, sporttisztviselőként, és köztisztviselőként kezdett dolgozni, s közben számos televíziós műsorban is szerepelt. 

Czene Attila és Bánhidi Petra a TV2 műsorában

Czene Attila és Bánhidi Petra a Mr és Mrs – A Sztárpár-show című produkció felvételén 2010-ben (fotó: SMAG/TV2 / press.tv2.hu )

Czene Attila 2007-ben vezette oltár elé kedvesét, Bánhidi Petra táncpedagógus, koreográfus, többszörös argentin tangó világbajnok. Ők ketten több tévéműsorban is szerepeltek, például a a Szombat esti láz 2006-os, első évadjában, amit meg is nyertek.

Czene Attila és Bánhidi Petra a Szombat esti lázban

Czene Attila és Bánhidi Petra – 2006-ban megnyerték az RTL klub Szombat esti láz című szórakoztatóműsorát (fotó: SMAG/Schumy Csaba)

A házaspárnak 2017. novemberében született meg első gyermekük, Laura. “Bár én fiút szerettem volna, boldog vagyok, hogy lányom született” – mesélte Laura születése után Attila a Story magazinnak. Hozzátette azt is, hogy szerencsésnek érzi magát, mert nagyon nyugodt gyereke van. 

Czene Attila medencében

Czene Attila 2007-ben (fotó: SMAG/Schumy CSaba)

Az olimpikon súlyingadozásáról is sokat lehetett olvasni az elmúlt években. 

Czene Attila 2017-ben

Czene Attila 2017-ben Schmitt Pál és Rejtő Ildikó születésnapján. (fotó: SMAG/ Olajos Piroska)

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top