nlc.hu
Egészség

Életmentés a csongrádi megyei strandon

Bravúros életmentés zajlott egy Csongrád megyei strandon

Egy férfi elmerült a Csongrád megyei strandon, a vízimentőként szolgálatot teljesítő szabadnapos mentős mentette meg az életét a fürdőzők segítségével.
Mentőautó és mentőhelikopter

Elképesztő életmentés történt egy Szegedhez közeli szabadidőpark strandján. A fürdőzők riasztották a strandon vízimentőként szolgálatot teljesítő szabadnapos mentőst, hogy egy férfi elmerült a vízben.

Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint a mentődolgozó végigrohant a parton, majd beúszott a bajba jutott fürdőzőért, de ekkor még maga sem látta a férfit. A strandolók azonban olyan jól instruálták az életmentőt, hogy azonnal megtalálta a magatehetlen férfit.

Kihúzta a partra, és gyorsan megvizsgálta: a férfinek nem volt légzésbe, ezért azonnal újraélesztésbe kezdett, amibe a strandolókat is bevonta. Közben több mentőegységet is riasztottak Szegedről, akik perceken belül emelt szinten folytatták az ellátást.

Az időben megkezdett életmentésnek köszönhetően az újraélesztett fürdőzőt végül a mentőhelikopterrel szállították kórházba.

(Kiemelt kép: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top