Egészség

Harcot indítanak a britek a túlsúly időzített bombája ellen

Tilos lesz a gyorséttermi ételek televíziós és online reklámozása este 9 óra előtt, az étlapokra pedig felkerül a kalóriák száma is.

Az elhízás elleni akciótervet mutatott be Nagy-Britannia hétfőn. Boris Johnson brit miniszterelnök főként azért akar leszámolni az elhízással, mert kutatásokból kiderült, hogy az elhízott vagy túlsúlyos betegek esetében nagyobb a koronavírus következtében fellépő halál vagy súlyosabb megbetegedés esélye.

A kormányfő júniusban beszélt arról, hogy Málta mellett Nagy-Britanniában a legnagyobb az elhízottak aránya, ezért a kormány számára prioritás, hogy “leszámoljon a túlsúly időzített bombájával”. Az a cél, hogy segítsék az embereket abban, hogy “átvegyék az irányítást saját jövőjük felett” azzal, hogy lefogynak, aktívabbá válnak és egészségesebbé teszik az életmódjukat.

A kövér ember nem boldog, hanem beteg. (Illusztráció: Profimedia)

A kövér ember nem boldog, hanem beteg. (Illusztráció: Profimedia)

Amellett, hogy este kilenc óra előtt betiltják a gyorséttermi fogások reklámozását és az étlapokon jelölik a fogások kalóriatartalmát, a kormány konzultációt indít az alkoholos italok kalóriatartalmának jelöléséről is.

“A fogyás nehéz, de kis változtatásokkal jobban és egészségesebben érezhetjük magunkat. Ha mindannyian megtesszük a magunkét, csökkenthetjük egészségügyi kockázatainkat, megvédhetjük magunkat a koronavírus ellen és csökkenthetjük a brit állami egészségügyi szolgálaton (NHS) lévő nyomást” – fejtette ki Johnson.

A brit felnőttek több mint 60 százaléka számít elhízottnak vagy túlsúlyosnak a Public Health England népegészségügyi szolgálat szerint, a koronavírus-járvány pedig még inkább előtérbe helyezte az elhízottság problémakörét.

Forrás: MTI

A túlsúllyal csak a baj van:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top