Egészség

Balkezesként, idegen akcentussal ébredt a kómából

Nem túlzás azt mondani, hogy fiatal nő új emberként tért magához.

A barátaival szenvedett súlyos autóbalesetet a 33 éves Deana-Rae Clayton tavaly nyáron. Társai közül volt, aki meg is halt, Deana is sokáig életveszélyben volt, de végül megmentették. Amikor azonban a kómából magához tért, sok változással kellett szembesülnie. Fél szemére megvakult, újra kellett tanulnia járni, emlékeinek egy jó részét elveszítette, és ha mindez nem lett volna elég, a tetejében még idegen akcentus szindrómája is lett. Ehhez képest szinte szóra sem érdemes, hogy a balesete előtt még jobbkezes volt, viszont balkezesként tért magához.

A jamaikai nő először amerikai majd brit akcentussal kezdett beszélni. Ezt valószínűleg annak köszönheti, hogy agysérülése a nyelv és a motoros képességeket irányító központ mellett van.

Bár orvosai először 1-2 éves gyógyulási folyamatot jósoltak, ezt azóta duplájára növelték. A nő időközben videócsatornát is indított, hogy erőt adjon sorstársainak.

Forrás: Bors

Furcsa gyógyulástörténetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top