nlc.hu
Egészség

Koronavírus-fertőzöttek száma

Koronavírus itthon: 876 újabb fertőzött, meghalt 3 beteg

Az aktív fertőzöttek száma 13 779-re emelkedett, miután az elmúlt 24 órában újabb 876 embernél mutatták ki a koronavírust. Három beteg elhunyt.
Koronavírusteszt minták

876 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 18 866 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon. 

  • Elhunyt 3 krónikus beteg, így az elhunytak száma 686 főre emelkedett.
  • 4401-en már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 13 779 fő.
  • Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 57 százaléka, a gyógyultak 40 százaléka budapesti.
  • 463 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen.

Heteken belül nagyon meg fog emelkedni a halálesetek száma

Augusztus vége óta kisebb visszaesésekkel, de meredeken emelkedik az aktív koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Többször annyi új fertőzöttet regisztrálnak szinte mindennap, mint a legrosszabb tavaszi időszakban. Az eddigi csúcs szeptember 20-án volt 1070 új fertőzöttel.

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy most még elsősorban a fiatalok körében terjed a vírus, de heteken belül a fertőzés eléri az idősebb korosztályt, és akkor a halálozás is meg fog ugrani.

Tartsd be az óvintézkedéseket!

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon, ezért nagyon fontos, hogy betartsuk az óvintézkedéseket. Az egyik legfontosabb szabály, hogy viseljünk maszkot az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön (a megállókban és az állomásokon is), bevásárlóközpontok területén, mozikban, színházakban, ügyfélszolgálati irodákban. Viseljük helyesen a maszkot, és már nem elég a sál vagy a kendő, orvosi szájmaszkot vagy textilből készült maszkot kell felvenni.

Legyen rajtunk maszk minden olyan élethelyzetben, ahol a 1,5 méteres távolságot nem tudjuk tartani. Különösen ajánlott a maszkviselet, ha például idős családtagunkat látogatjuk meg. 

Este 11 óra után a szórakozóhelyeket be kell zárni. Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak.

Tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát.

Kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Ők fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. A kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Indranil Mukherjee / AFP)

További cikkek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top