Egészség

Bajban vannak Budapest gyógyfürdői, 90 embert rúgnak ki

Hatalmas a kiesés a fürdőkben. Mindenkinek megpróbálnak munkát találni.
Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda

A dolgozói közel tíz százalékától, azaz 90 főtől megválik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt – közölte a vállalat az InfoRádiónak. A leépítés gyakorlatilag minden munkakört érinteni fog a masszőrtől a pénztárosokon át az adminisztrációs munkakörökben dolgozókig – nyilatkozta Borosné Szűts Ildikó vezérigazgató. A felmondóleveleket várhatóan november végén kapják meg az érintettek. Mindenkinek megpróbálnak munkát találni, mondta. További leépítéseket nem terveznek.

A Zrt. bevétele kevesebb mint a felére esett vissza a járvány miatt: 2019. január-augusztus között mintegy 12 milliárd forint bevétele volt a cégnek, addig idén e nyolc hónapban mindössze 5,1 milliárd forint, és ennek nagy hányada is még a járvány előtti időszakban folyt be. Kétmillióval kevesebb vendég érkezett az idén.

Két fürdőt „veszített el” a vállalat: a Királynak 2018 januárja óta nincs ÁNTSZ-engedélye, felújításra vár, ám a cégnek erre most nincs pénze, a Dagályt pedig idén márciusban átvette a Nemzeti Sportközpontok, és nem is tér vissza.

Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top