Egészség

Másodszorra derült csak ki, hogy a koronavírusba halt bele a 15 éves lány

Az eset a szakértőket is meglepte.

 

Még szeptemberben halt meg egy 15 éves, koronavírus-fertőzött lány a nyitrai kórházban, azonban csak most sikerült megállapítani, hogy a halálát valóban a fertőzés okozta – írja a Parameter.sk

A szeptemberi halálesetet követően jó ideig nem volt ismert a boncolás eredménye, ezért az orvosok csak találgatni tudtak, hogy valóban a covid-19 okozta-e a fiatal halálát. A szlovák egészségügyi miniszter, Marek Krajčí akkor úgy fogalmazott, hogy az áldozat erősen túlsúlyos volt, ami a fertőzésnél jelentősebb kockázatot jelent. Később az egészségügyi tárca arról tájékoztatott, hogy a fiatal halálát elsősorban nem a koronavírus okozta.

A fentieket azonban a minisztérium most megcáfolta, így mostantól hivatalosan is a koronavírus áldozatai között tartják számon a 15 éves lányt. 

Csak másodszorra derült ki, hogy a koronvírusba halt bele a 15 éves lány

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A szlovák Egészségügyi Ellátást Felügyelő Hivatal további vizsgálatokat is elrendelt, azonban a részletes elemzés során megállapították, hogy kétséget kizáróan a koronavírus-fertőzés volt a haláleset fő okozója. 

Szlováikában egyébként csütörtökön 54-re nőtt a koronavírus halálos áldozatainak a száma.

További cikkeink a koronavírus járvánnyal kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top