Egészség

Autót vezet és naponta pecázik a 100 éves Károly bácsi

Az idős úr irigylésre méltó formában van, és már a 105. szülinapi ünnepségét is tervezgeti.

A jelek szerint remek genetikával áldotta meg az ég Horváth Károly kisújszállási kőművesmestert. Az idős úr szeptember 22-én ünnepelte a századik születésnapját, de olyan fitt, hogy rengeteg fiatal példát vehetne róla – derül ki a szoljon.hu cikkéből.

Károly bácsi elmondta, nemrég újíttatta meg a jogosítványát, amihez látás- és hallásvizsgálaton is részt kellett vennie, így papírja is van róla, hogy kiváló egészségnek örvend, nem is szed semmilyen gyógyszert. Kertészkedik, tart baromfit, naponta lejár pecázni a közeli horgásztóra, és ahogy fogalmaz, az agytornája fontos része a napi sudokufejtés.

A hosszú életkor egyébként nem ritka Károly családjában – felmenői között volt, aki 103 évet ért meg, húga pedig 95 évesen halt meg.

És hogy mi a hosszú élet titka az idős úr szerint? Azt mondja, pár éve még esténként elkortyolt egy pohár vörösbort vagy egy kupica pálinkát, de ma már inkább a vitamindús zöldségekre, gyümölcsökre, a savanyú káposztára és az almára esküszik.

Idősek a hosszú élet titkáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top