nlc.hu
Egészség

Lebénult férfi segített kimenteni egy fuldoklót

Vízbe ugrott a kerekesszékből a lebénult férfi, hogy segítsen kimenteni egy fuldoklót

Egy mozgássérült férfi azon a helyen segített megmenteni a vízbe fúlástól egy fiatalt, ahol 13 évvel korábban ő maga lebénult.
Nikita Vankov parasportoló életmentése

Október 6-án Nikita Vankov profi parasportoló, búvár és úszó az oroszországi Anapa városának mólóján ücsörgött a Fekete-tenger partján, amikor meglátott két embert a vízben, ahogy egy harmadikat próbálnak kimenteni.

Először a partról adott instrukciókat nekik, de amikor látta, hogy nem fog menni a dolog, gondolkodás nélkül kiszállt a kerekesszékéből, a vízbe vetette magát. Háton úszva jutott el hozzájuk, majd segített a bajba jutott fiatal támogatásában.

Szerencsére nemsokára érkezett egy hajó, és mind a négyüket partra vitte. Ha a parasportoló nem csatlakozik az akcióhoz, könnyen mindhárman vízbe fulladtak volna, mert már görcsökkel küzdöttek.

Az egész esetben az volt a leghátborzongatóbb, hogy Vankov 13 évvel ezelőtt ugyanezen a helyen bénult le. Egy szerencsétlen vízbe ugrás után eltört három csigolyája, és tolószékbe kényszerült. Most egy filmes stábbal ment ki a mólóra, hogy egy dokumentumfilmben elmesélje a történetét.

Azt álmában sem gondolta volna, hogy épp azon a helyen fog valakit megmenteni, ahol az ő élete végérvényesen megváltozott.

(LadBible)

(Kiemelt kép: YouTube/MAN CASTING)

Lenyűgöző parasportolói teljesítmények:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top