nlc.hu
Egészség

Koronavírus halálozás Magyarországon

Magyarország a harmadik legrosszabb helyen áll a koronavírusos halálozások számát tekintve

Egymillió lakóra vetítve jött ki ez az eredmény.

Az RTL híradó cáfolja, Müller Cecília tisztifőorvos azon állítását, hogy európai szinten középmezőnyben vagyunk az új koronavírus fertőzések és halálozások arányát tekintve. Riportjukból kiderül, ha csak a második hullámot vizsgáljuk, a nemzetközi adatokból az látszik, Magyarország a harmadik legrosszabb helyen áll egymillió lakóra vetítve a halálozások számában, minket csak Romána és Csehország előz meg.

Rossz helyen állunk a koronavírus miatti halálozások arányát nézve az EU-ban.

Rossz helyen állunk a koronavírus miatti halálozások arányát nézve az EU-ban.

A napi esetszámokat tekintve viszonylag jól állunk, igaz az is, hogy nálunk végzik el majdnem a legkevesebb tesztet, csak Bulgária áll ebben mögöttünk. Más a helyzet a halálozások számánál: egymillió főre vetítve, hét napos mozgóátlagban a magyarországi helyzet jelenleg a harmadik legrosszabb európai viszonylatban.

Ma 1478 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel  47 768 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 31 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1173 főre emelkedett, 14 312-en pedig már meggyógyultak, olvasható a koronavirus.gov.hu-n.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top