nlc.hu
Egészség

Pályázat elektromoskerékpár-vásárlásra

Akár 150 ezer forint támogatást is kaphatsz elektromos kerékpárra – indul az e-bringa pályázat!

Hétfőtől már pályázhatsz e-bringa támogatásra.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 1 milliárd forint támogatást biztosít elektromos rásegítésű kerékpárok megvásárlásához. Az első pályázati időszak november 23-án kezdődik és november 27-én ér véget. Ezt követően havi rendszerességgel lehet majd pályázatokat benyújtani 2021. október 29-ig, vagy a keret kimerüléséig.

e-bicikli

A támogatás az elektromos bicikli értékének legfeljebb felére adható (Fotó: iStock)

  • A kiírásban magánszemélyek juthatnak hozzá kedvezményesen e-bringákhoz, elsősorban munkába járásuk megkönnyítése érdekében. A pályázat benyújtásához ennek megfelelően munkaviszonyt vagy jövedelmet igazoló dokumentumot kell csatolni.
  • A támogatás a jármű értékének legfeljebb felére biztosítható, pedálszenzoros kerékpárok esetében 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál 150 ezer forintig. A nyomatékszenzoros járművek árkorlátja 900 ezer forint, a pedálszenzorosoké 400 ezer forint.
  • A pályázati dokumentumok a korábbi kiírásokkal azonos módon, kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatók be.

(MTI)

Olvass még az elektromos kerékpárról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top