nlc.hu
Egészség
Telített intenzív ellátás Bukaresten

Folyosókon kötik oxigénpalackra a súlyos betegeket egy bukaresti kórházban, ennyire nincs már hely az intenzíven – videó

Sajnos gyakori, hogy a súlyos állapotú betegek nem jutnak intenzív terápiás kezelésbe.

Bukaresten az intenzív terápiás osztályok maximálisan telítettek, nagyon sok az elhunyt is. Akinek nem jutott hely az intenzív terápián, azt átszállították a környező megyék kórházaiba, legalábbis eddig. A most nyilvánosságra kerülő felvételek viszont azt mutatják, hogy  oxigénpalackra kötött, koronavírusos emberek nyomorognak a folyosó székein – számolt be róla a Foter.ro

Folyósokon kötik oxigénpalackokra a koronavírusos betegeket egy bukaresti kórházban

Folyósokon kötik oxigénpalackokra a koronavírusos betegeket egy bukaresti kórházban (Fotó: Pixabay)

A Matei Balș Járványtani Intézet orvosa, Adrian Marinescu szerint amíg a fővárosban napi szinten 1500 körül mozog az új betegek száma, 20 százalékuk légzéstámogatásra szorul, világos, hogy nincs elegendő hely. Ha egy páciensnek nem sikerül helyet biztosítani a szalonokban vagy az intenzív terápián, akkor is megkapják az ellátást, oxigénre is kötik őket, akár az ügyeletes orvosok termében. Az ügyeletes orvosok akár 30 esetet is felügyelnek ilyen keretek között, miközben az ágyak száma 19, maximum 20.

 

Más helyi kórházakban sem jobb a helyzet. A Marius Nasta Intézetben például mintegy 60 súlyos esettel foglalkoznak a kórtermekben, és nem az intenzív osztályokon, ahol több odafigyelést kaphatnának. A súlyos állapotban lévő betegek pedig gyakran túl későn jutnak ellátáshoz. 

Friss hazai koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top