nlc.hu
Egészség

Meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórházban

Többször meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórházban

A Népszava információi szerint többször is meghibásodtak a lélegeztetőgépek a zalaegerszegi kórházban. Itthon mindenki hallgat, egyedül a kínai gyártó szólalt meg.
Lélegeztetőgépen lévő koronavírusos beteg

Több alkalommal is meghibásodtak lélegeztetőgépek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban – értesült a Népszava több forrásból. Két kórházi dolgozó is megerősítette az információt, de azt nem tudni, hány eszköz romlott el, és ez jelentett-e kockázatot a betegellátásban.

A lap megkereste a kórházat, de az operatív törzshöz irányították őket, viszont 10 nap alatt sem onnan, sem a kormányzati tájékoztatási központtól nem kaptak választ. Nem reagált az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet sem, amelynek a kórház köteles jelenteni az orvostechnikai eszközökkel kapcsolatos váratlan eseményeket.

A Népszava elérte azt a kínai céget, amely gyártja az állítólag meghibásodó Crius V6 Northern típusú lélegeztetőgépeket. A shenzeni vállalat kereskedelmi igazgatója közölte: jelentős mennyiségű lélegeztetőgépet adtak el egy magyar cégen keresztül, de részleteket üzleti titokra hivatkozva nem árult el.

A meghibásodásokról azt mondta: lehet, hogy a lélegeztetőgép miatt történt, lehet, hogy a helytelen üzemeltetés miatt. Ők csak vázlatos visszajelzést kaptak az értékesítőjüktől és a kórháztól, de a magyarországi partnerükkel kezelik a problémát és dolgoznak a megoldáson.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI/kormany.hu/Árvai Károly)

Még több cikk a lélegeztetőgépekről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top