nlc.hu
Egészség

Gaetan Marron és a plexiüvegből készült cellája - videó

20 napra plexicellába zárta magát a francia művész – videó

Gaetan Marron egy különleges emberkísérletbe fogott, hogy rámutasson olyan problémákra, amikkel a koronavírus-járvány szembesített minket.

Egy francia művész, Gaetan Marron 20 napra egy 4 négyzetméteres, plexiüvegből készült cellába zárta magát egy marseille-i bevásárlóközpontban, hogy felhívja a figyelmet több olyan problémára, ami a pandémia miatt szakadt a nyakunkba, ilyen az elszigetelődés, a bezártság, illetve szeretne rámutatni arra is, hogy a művészetek, a kultúra milyen fontos szerepet töltöttek be a világjárvány idején. Úgy véli ugyanis, utóbbi kettő nagyon sokat segített abban, hogy átvészeljük az elmúlt hónapokat.

Gaetan Marron ugyan nem nagyon hagyhatja el celláját, csak akkor, ha mosdóba kell mennie, de aki arra jár, beszélgethet vele, sőt, adományozhat is neki, hogy legyen miből ételt venni a számára, írja az Oddity Central. A kalitkában van tévé, kávégép, illetve tablet is, és a francia művész leginkább olvasással és rajzolással üti el az időt. Persze ez nem pótolja a társaság hiányát, és részben ez is a célja a performansznak, szembesíteni minket azzal, hogy szükségünk van más emberek közelségére.

Gaetan Marron és a plexiüvegből készült cellája.

Gaetan Marron és a plexiüvegből készült cellája (Fotó: NICOLAS TUCAT / AFP)

2020, a társas távolságtartás éve:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top