nlc.hu
Egészség

Nők a szülésről

Nők mesélték el, milyen fájdalomcsillapítás nélkül szülni

A nők teste nagyon sok dologra képes...

Kim Kardashiannal ellentétben a nők legnagyobb része saját maga szüli meg a gyerekét, persze egyáltalán nem mindegy hogyan. A Whisperen olyan anyukák meséltek egy-egy mondatban, akik vagy szándékosan, vagy a szülés hirtelensége miatt epidurális érzéstelenítés nélkül szültek. meglepő, de nem volt mindenkinek szörnyű élmény. Teljesen elképesztő az az anyuka, aki már háromszor élte át a fájdalomcsillapítás nélküli szülést.

„Háromszor szültem fájdalomcsillapítás nélkül, de a fogorvostól mindig félek!”

Tegnap elcsodálkoztam magamon, mert epidurális érzéstelenítés nélkül hoztam világra a fiamat. Sokkal erősebb vagyok, mint hittem. Büszke vagyok magamra.

„Most már tudom, miről beszélt a szülésznő, amikor az égető fájdalomra utalt. Természetes úton szültem, és éreztem mindent. MINDENT!”

Fájdalomcsillapítás nélkül szülni olyan, mintha a belsődből egy tűzkard fesztítene szét. Egyébként újra tudnám csinálni!

„Két gyerekem van. Az első szülésem egy órán keresztül tartott, a második pár percig. Nem volt idő fájdalomcsillapításra. Most hogy mennek, beszélnek, és veszekednek egymással, most kéne valami gyógyszer nekem.”

Természetes úton szültem: gyógyszerek és kórház nélkül. A barátom ott volt mellettem, és csak azt ismételgettem, hogy Köszi, hogy itt vagy velem. A fájdalom olyan, mint az alkohol, elárulja, mit érzel valójában.

„Nem kaptam epidurális érzéstelenítőt, és a dolgok olyan rosszul alakultak, hogy nem akarok második gyereket.”

Az első szülésemet fájdalomcsillapítás nélkül csináltam végig. Pokoli volt, a mellettem lévő szobában halálra rémisztettem a nőt. A második szülésemkor kértem fájdalomcsillapítót. Sokkal könnyebb volt!

„Fájdalomcsillapító nélkül szültem, és voltam csontvelődonor. De semmi sem fáj úgy, mint amikor a sampon a szemedbe megy.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top