nlc.hu
Egészség

Kéttucatnyi kérdés vár ránk a vakcina beadása előtt

Rengeteg kérdésre kell válaszolnod, mielőtt megkaphatod a koronavírus-vakcinát

Közel kéttucatnyi kérdést kell megválaszolniuk azoknak, akik be szeretnék oltatni magukat a Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcinájával.

A Pfizer-BioNTech vakcinával már elkezdték beoltani a magyar egészségügyi dolgozókat, ám a vakcina beadása előtt mindegyiküknek közel két tucatnyi, az egészségi állapotukra vonatkozó kérdést kellett megválaszolnia – értesült az ATV.

Mielőtt beadják a szurit, kérdésekre kell válaszolnunk (fotó: Pixabay)

Mielőtt beadják a szurit, kérdésekre kell válaszolnunk (Fotó: Pixabay)

Az oltás előtt állóknak például nyilatkozniuk kellett arról, milyen krónikus betegségekben szenvednek, milyen gyógyszereket szednek, allergiások-e, terveznek-e terhességet a következő két hónap során, állnak-e műtét előtt, és azt is meg kell válaszolniuk, volt-e már oltással kapcsolatos allergiás rohamuk korábban. A Pfizer Magyarország orvosigazgatója, Fabó Tibor szerint a vérzékenyekkel és a véralvadásgátlóval kezelteknél különösen óvatosnak kell lenniük, mivel az injekciót az izomba adják. A tesztekből kizárták azokat, akik korábban durva allergiás reakciókat adtak oltásokra, valamint jelenleg a 16 éven aluliak és a várandósak körében a tesztek nem voltak kellőképpen széleskörűek.

Legfrissebb híreink a koronavírus-vakcináról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top