nlc.hu
Baba

Figyelmeztetések a vakcináról

A várandósak ne oltassák be magukat! – tanácsolja Müller Cecília

Újabb információkat említett a vakcinázásról az országos tisztifőorvos.
vakcina

Az Operatív Törzs szerdai sajtótájékoztatóján Müller Cecília a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban két, eddig még nem említett tényre hívta fel a figyelmet:

  • Ne oltassák be magukat a várandós nők!
  • Az oltás után 2-3 hónapig nem tanácsos a gyereknemzés. Amennyiben gyermeket tervez a beoltott pár, érdemes ezzel legalább 3 hónapot várni.

Az országos tisztifőorvos az oltás menetéről is beszélt: az oltás előtt mindenkinek ki kell töltenie egy kérdőívet, hogy kiderüljön például: nem allergiás-e valamelyik összetevőre. Ezután egy beleegyező nyilatkozatot íratnak alá vele, megkapja az oltást, ami után 20 perces megfigyelésre még ott kell maradnia. (Az egész oltási eljárás összesen fél órát fog igénybe venni.) Akit beoltottak, oltási kártyát kap, amiről kiderül: mikor, milyen oltást kapott, és mikor kell jelentkeznie a második oltásért. Az injekció helyén enyhe bőrpírra, esetleg nyirokcsomó-duzzanatra számíthatunk.

December 27-én a Dél-pesti Centrumkórházban kezdődik az egészségügyi dolgozók koronavírus elleni oltása.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/AP/Pool/Jacquelyn Martin

A legfrissebb koronavírushírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top