nlc.hu
Család

Őket oltják be először

Koronavírus-oltás: ők fognak elsőbbséget élvezni

December 27-től megkezdik az egészségügyi dolgozók oltását, pillanatnyilag 5500 vakcina érkezése biztos az EU-ból, de az azt követő napokban újabb szállítmányok várhatók – közölte a keddi kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az oltásban a koronavírus-megbetegedetteket ellátó kórházak intenzív osztályán dolgozók élveznek elsőbbséget – hangsúlyozta Gulyás Gergely. A kormány minden oltóanyaggyártóval tárgyal, így Kínával és Oroszországgal is. Remélhetőleg, ha a kínai vakcinát engedélyezik, onnan is jelentős szállítmányok jöhetnek – mondta a miniszter. A cél az, hogy hatékony, ellenőrzött oltóanyag álljon rendelkezésre. A kormány eddig összesen 17,5 millió adag oltóanyagot kötött le – tette hozzá.

Gulyás Gergely mindenkit kért, hogy ha szeretne részt venni az oltásprogramban, regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Ezt eddig már több mint 300 ezren tették meg, erről bővebben itt írtunk.

A kormányinfón szó volt arról is, hogy 2021. június 30-áig a jelenlegi feltételekkel meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, vagyis aki 2020. március 18-a előtt vett fel hitelt, annak van lehetősége a fizetési kötelezettség felfüggesztésére. És a miniszter beszélt arról is, hogy jövőre a kis- és közepes vállalkozások, egyéni vállalkozások iparűzési adója január 1-jétől a felére csökken, ezzel 150 milliárd forintot hagynak a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknál. Jelezte: a 25 ezer fő alatti önkormányzatoknál automatikus lesz a kompenzáció, a nagyobb településeken „nyitottak a tárgyalásra”. Hangsúlyozta: közös érdek az önkormányzatok működőképessége.

Forrás: MTI

Koronavírussal kapcsolatos aktualitások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top