nlc.hu
Szabadidő

Nem választhatunk koronavírus védőoltást

Nem választhatjuk majd meg, melyik koronavírus elleni védőoltást kérjük

Arra sem árt figyelni, mihez adjuk beleegyezésünket a vakcina regisztrációs oldalon.
Karácsony előtt meglehet a Pfizer-Biontech vakcinája

Nem választhatjuk meg, hogy melyik vakcinát adatjuk be magunknak.

Kérni azt lehet, amit a hatóságok engedélyeztek és a szakemberek hatásosnak és biztonságosnak tartanak – tájékoztatott ma Müller Cecília. 

Mint megírtuk, hétfőn este elindult a Vakcinainfo.gov.hu kormányzati oldal, ahol regisztrálni lehet a koronavírus elleni védőoltásra. A weboldalon megerősítik a korábbi közléseket, hogy a vakcina beadása önkéntes és ingyenes.

Az oltások akkor indulhatnak, amikor rendelkezésre áll a magyar hatóságok által jóváhagyott biztonságos vakcina, a folyamat egy oltási terv alapján zajlik majd. A sorrendet nem a regisztráció, hanem a rászorultség dönti majd el.

A 444.hu arra figyelmeztet, hogy a regisztráló oldalon, az első hozzájárulásos rubrika bekattintásával engedjük, hogy adatainkat a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda gyűjtse össze, majd továbbítsa a a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek (NEAK), hogy aztán ez az állami szerv intézze az oltások előkészítését. A NEAK a személyes adatainkat addig kezeli, amíg az az oltás leszervezéséhez ez szükséges, majd törli azokat.

A második rubrika – ami folyamatos tájékoztatást ígér a vírussal és vakcinával kapcsolatban – viszont engedi, hogy összegyűjtse és továbbítsa adatainkat, majd tárolásra átadja az Idomsoft Zrt. nevű cégnek a beleegyezésünk visszavonásáig. A cég az, ami 2010. óta üzemelteti a Nemzeti Választási Rendszert. 

(Kiemelt kép: illusztráció, Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top