nlc.hu
Egészség

Másfél millió embernek oltás egy hétvége alatt

Másfél millió embert is beolthatnának egy hétvége alatt, ha lenne elegendő oltóanyag

Van egy ilyen forgatókönyv is.

Akár másfél millió embert is beoltanának koronavírus elleni vakcinával egyetlen hétvége alatt. Ez szerepel az RTL Híradó birtokába került levélben, amelyet az országos kórházfőigazgató küldött az intézmények vezetőinek még szerdán.

1,5 millió embert oltanának be egy hétvége alatt

Koronavírus vakcina beadása Zala Megyében (fotó: MTI/Varga György)

A kórházaknak még aznap válaszolni kellett, hány oltóhelyet tudnak kialakítani. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megerősítette, felkészülnek arra is, ha nagy mennyiségű vakcina kerülne az országba.

Közben oltásellenes kommentelők gyalázkodtak az országos Mentőszolgálat oldalán, volt, akinek a halálát kívánták, csak azért, mert beoltatta magát:

#mentők #veddészreamentőt

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2021. január 7., csütörtök

 

Egy pécsváradi édesanya azt kívánta nekik, hogy a fecskendőben méreg legyen a vakcina helyett, míg egy fehérvári targoncás azért gyűlölködött, mert szerint pénzért chipeztetik magukat. A legdurvább azonban egy karcagi tanár volt, aki a képen szereplő beoltott bajtársuk halálát kívánta. A mentők mindenkitől azt kérik, hogy csak hiteles forrásból tájékozódjanak a védőoltásról, mert a vírust csak együtt tudjuk legyőzni.

Az esetet Müller Cecília is elítélte.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top