nlc.hu
Egészség

Jól halad a tömeges oltás Izraelben

Izraelben már a 16 és 18 év közöttieket is oltják

Az ország lakosainak a negyede kapta meg eddig az oltás első adagját.

Izraelben megkezdték a 16 és 18 év közöttiek koronavírus elleni oltását is, a kormány ezzel segítené, hogy a diákok részt tudjanak venni az iskolai vizsgákon, írja a 444.

Az országban december 19-én kezdtek el oltani a Pfizer vakcinájával, és egyelőre a 9 milliós Izrael lakosainak negyede kapta meg legalább az oltás egyik dózisát. Az oltási tervben természetesen itt is az idősek és veszélyeztetett csoportokba tartozók voltak legelöl, de most már mindenki kaphat vakcinát, aki 40 évnél idősebb vagy 16 és 18 éves kor között van, de a tinédzsereknél természetesen szükség van a szülői beleegyezésre. 

A kormány tervei szerint már februárban meg is kezdik a gazdaság újraindítását, miután december 27-én országos lezárást rendeltek el. Ez már a harmadik a koronavírus izraeli megjelenése óta. 

Izraelieket oltanak a Pfizer-BioNTech cégek koronavírus elleni vakcinájával egy bevásárlóközpont parkolójában, Givatayimban 2021. január 20-án.

Izraelieket oltanak a Pfizer-BioNTech cégek koronavírus elleni vakcinájával egy bevásárlóközpont parkolójában, Givatayimban 2021. január 20-án. Az izraeli kormány tíz nappal meghosszabbította a szigorú zárlatot a koronavírus-járvány mérséklése érdekében (Fotó: MTI / AP / Oded Balilty)

Még több hír a koronavírus elleni oltásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top