nlc.hu
Egészség

A Balaton-átúszás új időpontja

A járványtól függetlenül is később rendezik az idei Balaton-átúszást

A szervezők szerint július végén sokkal nagyobb eséllyel lesz jó az időjárás, így akkorra tolják az idei Balaton-átúszást.

Idén július 31-én rendezik meg a 39. Lidl Balaton-átúszást. Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója a Csupasportnak adott interjújában elmondta, hogy nem a koronavírus-járvány miatt csúsztatták el egy hónappal a versenyt, hanem elemezték a hosszú távú előrejelzéseket, és arra jutottak, hogy július végén sokkal nagyobb eséllyel jó az időjárás, illetve melegebb a víz.

Balatonboglár, 2018. július 14.A 36. Balaton-átúszás résztvevői a célban Balatonboglárnál 2018. július 14-én. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítettek Révfülöp és Balatonboglár között.MTI Fotó: Böröczky Bulcsú

Balatonboglár, 2018. július 14. A 36. Balaton-átúszás résztvevői a célban Balatonboglárnál 2018. július 14-én. A versenyzők 5,2 kilométeres távot teljesítettek Révfülöp és Balatonboglár között (Fotó: MTI / Böröczky Bulcsú)

Ráadásul a résztvevőknek több idejük lesz készülni, most ugyanis a hobbiúszók nem tudnak uszodában edzeni.

Kocsis Árpád arról is beszélt, hogy a féltávot is megtartják, mert „a Balaton-átúszás is Magyarország ikonikus eseménye, és azoknak is szól, akik rövidebb távot vállalnának, nem 5.2 kilométert akarnak úszni”.

nlc.úszás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top