nlc.hu
Egészség

Macska mentett meg két gyereket a mérges kígyótól

Élete árán mentett meg a macska két gyereket a mérges kígyótól

Elpusztult a macska, amelyik megmentette két gyerek életét Ausztrália egyik legveszélyesebb mérges kígyójától.
Arthur, a macska, amelyik két gyereket védett meg a mérges kígyótól

Elpusztult az a hős macska, amelyik megmentette két gyerek életét egy mérges kígyótól Ausztráliában – számolt be a megható esetről a queenslandi Animal Emergency Service állatvédő szervezet a Facebookon.

Az Arthur nevű cica a kertben játszott a családdal, amikor egy textilmintás barnakígyó – Ausztrália egyik legmérgesebb kígyófaja – beosont a területre, ahol a kisgyerek is voltak.

A macska habozás nélkül rávetette magát a kígyóra, megölte, ezzel megvédte a gyerekeket az életveszélyes hüllőtől. Sajnos Arthurt megmarta a kígyó, de abban a káoszban, amikor a gyerekeket kimenekítették a kertből, ezt senki sem vette észre.

A macska összeesett, de hamar újra talpra állt, mintha semmi baj nem történt volna. (Ez egyébként gyakran jár együtt a kígyómarással, de csak kevés állattulajdonos ismeri a jelenséget). Másnap Arthur ismét összeesett, és már nem tudott felállni.

Gazdái azonnal az állatorvoshoz rohantak vele, de sajnos a macska állapota már olyan súlyos volt, hogy nem tudták megmenteni. Elpusztult.

A családot lesújtotta kedvencük elvesztése, de végtelen szeretettel őrzik meg meg az emlékét, és örökké hálásak lesznek neki, amiért megmentette a gyerekek életét.

(Kiemelt kép: Facebook/Animal Emergency Service)

Életmentő házi kedvencek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top