nlc.hu
Egészség

Nem küldtek mentőt a segítségkérő szülőknek

Segítség helyett kioktatták a szülőket, amiért azok mentőt hívtak Romániában a vért pisilő gyerekükhöz

A diszpécser nem küldött mentőt, ellenben kioktatta a szülőket.
telefon, diszpécser, mentő

Az eset még tavaly történt, amikor a Kolozs megyei szülők mentőt hívtak a gyermekükhöz, aki vért pisilt, ám a romániai mentőszolgálat orvos-koordinátora azt mondta, ez nem számít sürgősségi esetnek. Ezenkívül még azt is a szülők fejére olvasta, hogy elhanyagolták a kislány húgyúti problémáját.

Végül megtagadta a mentő biztosítását, a családorvoshoz irányította őket és letette a telefont.

A szülőket felháborította az elbánás, és kikérték a Különleges Távközlési Szolgálattól (STS) a telefonbeszélgetés hangfelvételét, amit aztán nyilvánosságra hozták. Ebből kiderül, a hívást fogadó diszpécser szinte végig sem hallgatta a szülőket, máris a családorvoshoz irányította az apát, aki azzal védekezett, hogy ebben az órában az családorvos nem érhető el. 

„Nem te mondod meg nekem, hogy mit kellene küldenem” – nyomatékosította a koordinátor, hogy márpedig nem fog mentőt küldeni hozzájuk. Amikor pedig az apa azt mondta, hogy a diszpécser felelőssége lesz, ha a gyermekének baja lesz, a nő azt válaszolta, hogy ő felnevelte a sajátját, és nem kellett volna hagyni, hogy addig fajuljon a húgyúti probléma, hogy a kislány vért pisiljen.

(Főtér)

Fotó: Pexels

Nem felfázás, hólyaghurut

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top