nlc.hu
Egészség

54 mágneses golyót nyelt le a 12 éves fiú

54 darab mágnesgolyót nyelt le a 12 éves gyerek, hogy megnézze, összetapadnak-e a hasában is

Az emberi kíváncsiság időnként előrevisz bennünket, máskor pedig azt szavatolja, hogy egy életmentő műtéttel kelljen villámgyorsan beavatkozni.

Rhiley Morrison egy tizenkét éves srác, aki Greater Manchesterben jár suliba. A fiú még karácsonyra kapott a szüleitől egy csomó kis mágneses golyót, amiket összetapasztva különféle izgalmas formákat lehet létrehozni, csakhogy nem éppen rendeltetésszerűen használta őket: lenyelte őket, hogy megnézze, összeállnak-e a gyomrában is. Miután napok teltek el úgy, hogy egy darab sem jött ki belőle a WC-n, biztonság kedvéért elmesélte a dolgot az édesanyjának – írja az Oddity Central.

Mágneses golyók hason kívül (fotó: Pixabay)

Mágneses golyók hason kívül (Fotó: Pixabay)

A srác azért némileg ferdített a valóságon. Az éjszaka közepén felkeltett anyjának annyit mondott, hogy véletlenül nyelt le két mágnesgolyót, ami azóta sem jött ki belőle. Az anyja rögtön a kórházba rohant a fiúval, ahol gyorsan megállapították, hogy nemcsak két golyóról van szó, hanem sokkal többről. A röntgen alapján az orvosok nagyjából harminc darabra tippeltek, ám a műtét után kiderült: összesen 54 mágnesgolyó volt Rhiley gyomrában. Az anyja azóta sem tudja felfogni, hogy miért és hogyan nyelt le a fia ennyi golyót. A kísérletezni szerető fiú végül elmondta az orvosoknak, hogy az érdekelte, a gyomrában is összetapadnak-e a golyók, valamint az is izgatta a fantáziáját, hogyan fognak kinézni, miután kijöttek belőle. Drágán megfizette az árát: tíz napon át ágyban feküdt és zöld folyadékot hányt, ugyanis szivárogtak a belei. A gyomrán keresztül táplálták, és katétert is kapott. A helyzet azért is volt különösen kellemetlen, mert a koronavírus miatt a családtagjai sem látogathatták meg őt a kórházban. Miután Rhiley-t hazaengedték, antibiotikumot kellett szednie a fertőzések elkerülése miatt.

Érdekes dolgokat tudnak lenyelni az emberek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top