nlc.hu
Egészség

Szijjártó Péter a török vakcináról

Szijjártó: akár török vakcinát is vehet a kormány

Az egyik török vakcina vizsgálatában Magyarország is részt vehet, és az is elképzelhető, hogy a kormány vásárol is majd a török oltóanyagból.
Szijjártó Péter

Magyarország lehetőséget kap arra, hogy az egyik török oltóanyag kifejlesztésének harmadik klinikai tesztfázisában vegyen részt – jelentette be Szijjártó Péter Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Az ATV kérdésére, hogy ez azt is jelenti-e, hogy Magyarország vásárol majd ebből a törökök által gyártott vakcinából, Szijjártó így válaszolt:

“Ha a magyar szakemberek úgy fogják látni, hogy ez az oltóanyag biztonságos, hatásos, megfelel a magyar jogszabályoknak, nyilvánvalóan lehet majd arról döntést hozni, hogy milyen módon szerezzünk be ebből az oltóanyagból.”

A miniszter azt is mondta, hogy a magyar szakembereknek a harmadik klinikai tesztfázis során hosszú és alapos lehetőségük lesz arra, hogy értékeljék ennek az oltóanyagnak a biztonságosságát és hatékonyságát.

(Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos)

Ez a helyzet a kínai vakcinával:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top