nlc.hu
Egészség

A koronavírus új tesztelési módszerei

Az éneklés és a kiabálás a koronavírus új tesztelési módszerei

Egy amszterdami tesztállomás szakított a hagyományos, pálcikás mintavétellel. Sokkal gyorsabb és kényelmesebb tesztelést biztosít.
kiabál

A sokaknak kellemetlen pálcikás mintavétel helyett elég csak egy nagyot kiáltani, vagy a kedvenc slágerünket énekelni egy új koronavírus tesztelési módszerhez. Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, egy holland kutató ugyanis kifejlesztett egy eljárást, amely kilégzéskor a lehelettel távozó részecskék alapján megállapítja a fertőzést – méghozzá egy percen belül.

Kiabálni vagy énekelni azért kell, mert így sokkal nagyobb mennyiségű levegőt fúj ki az ember, mintha csak sóhajtana egyet. A módszer kifejlesztője szerint az eddigi eredmények alapján a teszt pontossága közel 100 százalékos.

A szűrőállomást már hetek óta tesztelik. Működtetői most arra várnak, hogy a holland egészségügyi hatóságok hivatalosan is engedélyezzék az eljárást.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top