nlc.hu
Egészség

7 percig halott volt, elmesélte, hogy mit élt át ebben az időszakban

Egy lány a TikTokon arról mesélt, hogy milyen volt visszajönni a klinikai halál állapotából

Kényelmesnek és melegnek érezte a halált.
klinikai halál, alagút

A fiatal lány azt meséli a videóban, hogy 18 évesen eljutott el a klinikai halál állapotába, azt viszont nem részletezte, mi okozta a halálát.

Úgy emlékszik vissza, hogy egy alagút szívta magába, majd onnan a csillagok közé került. Az űrszerű helyen való tartózkodása alatt úgy érezte, hogy a mindenség közepén van, látta galaxist, a kozmoszt, mindent. Mindeközben a szeme csukva volt, és nem bár nem tudott mozogni, nagyon kényelmesnek és melegnek érezte az új helyét.

@kaaaaaleeeaaaa

Finally a tiktok I can relate too! If y’all wanna know more let me know!! #fyp

♬ original sound - Trauma Squad ✌🏼

A TikToker azzal folytatta, hogy amíg a szeme csukva volt, mindent látott és mindent érzett, azt is tudta, hogy ott vannak vele a régen elvesztett szerettei, bár nem látta és nem tudott beszélni velük. A lány elismerte, hogy az érzést „nagyon nehéz megmagyarázni”, de hangsúlyozta, hogy a lehető legjobb dolog, hogy megtörtént vele.

Nem mindenki ilyen élményekről számol be. Egy másik túlélő, egy bizonyos u/luongscrim nevű Reddit-felhasználó  2019-ben másként emlékezett vissza. „Nem volt(ak) Isten(ek), szellemek, elhalt szeretteink, emlékek, gondolatok, még feketeség sem. Csak a semmi. Nem jó kifejezés, hogy átéltem a semmivel való találkozást, mert olyan, mintha meg sem történt volna. Egy pillanatban még magamnál voltam, aztán nem. Aztán megint magamnál voltam.” A túlélő azt is megjegyezte, hogy olyan, mintha egy jelenetet kivágtak volna a filmből, és hozzátetett:

 „Szerintem nem álltam készen arra, hogy megtapasztaljam a túlvilágot. Vagy az emberi elme képtelen megérteni, hogy mi jön ezután. Vagy talán csak azért gondolom ezt, mert muszáj, ha folytatni akarom az életemet.”

A 21 éves férfi a kérdésekre elmondta, hogy azóta máshogy tekint a világra, elgondolkodott az életről, a szeretetről, a halálról és saját magáról is. Már látja, hogy mi az, ami tényleg számít, és mindennap azon dolgozik, hogy megbecsülje ezeket a dolgokat.

Fotó: Pexels

(UNILAD)

Bizarr történetek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top