nlc.hu
Egészség

Majdnem megölette magát egy cuki fotó kedvéért

Cuki állatos fotót akart posztolni a nyaralásáról, kis híján megölette magát

Gyanútlanul a tenyerébe vett egy aprócska, polipszerű lényt, hogy lefényképezze. Fogalma sem volt, hogy a földkerekség egyik legveszélyesebb állata került hozzá, és óriási szerencséje volt, hogy nem halt bele a találkozásba.

Kaylin Marie Balin nyaralt, és ezért most nem kicsit irigyeljük. Azt az élményt azonban nem akarnánk átélni, ami megadatott neki a tengerparton, amikor kíváncsiságból egy kicsi, barna, csíkos minipolipot vett a kezébe egy fotó és egy rövid videó erejéig. Az apró kékgyűrűs polip ugyanis a világ egyik legveszélyesebb állata, aminek a mérge alig néhány perc alatt végezhetett volna vele – írja a brit Mirror.

Kaylin csak később keresett rá az interneten, hogy milyen állatot tarthatott a kezében, és ekkor jött rá arra is, hogy a kékgyűrűs polipnak elég mérge van ahhoz, hogy akár 26 emberrel végezzen. Még veszélyesebbé teszi a dolgot, hogy ez a polip olyan kicsit harap, hogy az emberek sokszor észre sem veszik azt, csak azután, hogy már késő, és beáll a halál előtti izomparalízis és az érzékszervek elvesztésének szakasza. A kékgyűrűs polip mérge ellen jelenleg nem létezik hatásos ellenméreg.  A rémisztő, mérgező állatos esetről esetről készült videót már több mint 2,6 millióan megtekintették. Miután Kaylin felfogta, hogy milyen találkozást úszott meg, zokogva hívta fel az édesapját.

Egy mérgező állat után lazításképp jöjjenek inkább a cuki állatok:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top