nlc.hu
Egészség

Milliós adomány egy hajléktalannak

Sírva fakadt a hajléktalan, amikor milliókat kapott jótevőitől – videó

Könnyekben tört ki egy connecticuti hajléktalan, miután megtudta, hogy jóakarói 17 ezer dollárt gyűjtöttek neki össze online, hogy tető legyen a feje fölött.

A 24 éves Phillip Vu az országot járta, és autójában élt, amikor megismerte a 46 éves Mike-ot. A hajléktalan férfi felajánlotta, hogy lemossa autójának ablakait, amit Phillip először elutasított, majd megesett a szíve a férfin, vett neki szendvicset, és hamarosan össze is barátkoztak.

Sírva fakadt a hajléktalan, amikor milliókat kapott jótevőitől - videó.

Sírva fakadt a hajléktalan, amikor milliókat kapott jótevőitől – videó (Fotó: Youtube – Phillip Q Vu)

Alig két hónappal később Phillipnek sikerült összegyűjtenie elég sok embert az adakozáshoz, így Mike-nak most annyi készpénze (átszámolva úgy 5,2 millió forintja) van ahhoz, hogy legalább egy évig lesz fedél legyen a feje felett.

Phillip elmesélte, évekig álmodozott arról, hogy jóra fordítja valaki életét, de nem gondolta volna, hogy valaha ennyi pénzt össze tud gyűjteni egy hajléktalan számára.

Mike fiatalon vesztette el édesapját, és már senkivel sem tartja a kapcsolatot a családban. Néhányszor börtönben is volt, ám az nem világos, miért került oda. Phillip szerint azonban ez mit sem számít, Mike nagyon kedves és szorgalmas ember.

Mike megigényelte társadalombiztosítási számát és születési anyakönyvi kivonatát, és beadta a kérelmét egy lakásért, Phillip pedig pénzügyi tanácsadók segítségét kérte a pénz megfelelő kezeléséhez.

(via)

Még több megható történet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top