nlc.hu
Egészség

Nem közöltek járványadatokat

Vajon miért nem közöltek reggel járványadatokat? Még sosem volt erre példa!

Egyelőre csak találgatni lehet, miért maradt el kivételes módon a reggeli adatközlés. Talán az operatív törzs mai sajtótájékoztatója magyarázatot ad a mulasztásra.

Kedden nem jelentek még meg járványadatok a koronavirus.gov.hu hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon. Ilyen nem történt az elmúlt kicsit több, mint egy évben, amióta az oldal működik – vette észre a 24.hu.

Müller Cecília

Vajon miért nem közöltek reggel járványadatokat? (Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya)

A 24.hu megkérdezte e-mailben az operatív törzset, vajon mi az oka annak, hogy most először nem közölték a megszokott módon a koronavírusról szóló adatokat, de választ egyelőre nem kaptak.  Valószínűleg az operatív törzs tájékoztatóján pótolják majd az elmaradást, vagy legalábbis nem magyarázzák meg az adatközlés elmaradását.

Az adatokat azután közlik, hogy a kórházak adatait megyénként összesítik, majd ezeket küldik a központba a végső összesítésre. A portál több forrása is egybehangzóan állította, hogy előfordul, hogy néhány megyéből nem érkeznek meg időben az adatok, mert a nagy terhelés miatt csúsznak az adminisztrációval a kórházak. Többek között ez is magyarázza, hogy hullámzanak az adatok, mert előfordul, hogy utólag könyvelnek az összesítésbe egy-egy megyéből korábbi adatokat.

A legutolsó (március 29-i) adatok szerint 1 920 347 a beoltottak száma, 7263 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 641 124 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 20 161 főre emelkedett. 

Agresszíven terjed a koronavírus brit mutációja, ezért továbbra is nagyon magasak a fertőzöttségi adatok. Egy hét alatt 13 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma – mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

További hírek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top