nlc.hu
Egészség

Müller Cecília a kórházak leterheltségéről

Müller Cecília: agresszíven terjed a brit mutáns, rendkívül leterheltek a kórházak

Egy hét alatt 13 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma.
Müller Cecília

Agresszíven terjed a koronavírus brit mutációja, ezért továbbra is nagyon magasak a fertőzöttségi adatok. Egy hét alatt 13 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma – mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Az országos tisztifőorvos közölte, hogy rendkívül leterheltek a kórházak és az intenzív osztályok, ezért az egészségügyi rendszernek nagyon sokat segítünk, ha betartjuk a szabályokat, és nem fertőződünk meg.

Müller Cecília azt mondta, a magyar lakosság átoltottsága 19,5 százalékos. Hamarosan megkezdődik az óvodai, iskolai dolgozók oltása, ők hétfő éjfélig regisztrálhatnak, és SMS-ben kapnak majd értesítést, melyik oltópontra mehetnek.

Közben ma már a honvédség öt oltóbuszáról is oltanak a kisebb településeken. Folyamatosan működnek az oltópontok is, és a várandós nők, kismamák is kérhetik a vakcinát, de ehhez előbb egyeztessenek az orvosukkal.

A szennyvízminták alapján országosan stagnál a vírus örökítőanyaga, de egyes településeken – Budapesten, Székesfehérváron, Szeged és Salgótarjánban – emelkedés tapasztalható.

Müller Cecília azt kérte, hogy húsvétkor a különböző háztatásban élők ne jöjjenek össze, és a családok olyan helyekre menjenek kirándulni, amelyek nem túl népszerűek. A nagyszülőket szerinte meg lehet látogatni, ha be vannak oltva, de ezt érdemes megfontolni.

Az elmúlt 24 órában 7263 új fertőzöttet regisztráltak, 189-en pedig meghaltak. Jelenleg 12 291-en vannak kórházban, 1497-en lélegeztetőgépen. Legalább az első adag vakcinát 1,92 millió ember kapta meg.

(Kiemelt kép: Facebook/Magyarország Kormánya)

Koronavírus-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top