nlc.hu
Egészség

Koronavírus-statisztika

Majd’ 21 ezer főnél jár az elhunytak száma

Bár egyre nő a koronavírus elleni vakcinával beoltottak száma, a halálozási adatok továbbra sem adnak okot bizakodásra.

Közzétették a legfrissebb koronavírus-statisztikákat: eszerint csütörtökre virradóra elhunyt 258 beteg, ezzel az elhunytak száma 20 995 főre emelkedett. Az új fertőzöttek száma 9288.

12 062 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1512-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírus.gov.hu.

Tudnivalók a koronavírus elleni oltás utánra

Debrecen, 2021. március 23. Kovács Eszter háziorvos beolt egy nőt az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának második adagjával egy debreceni orvosi rendelőben 2021. március 23-án (Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt)

Jó hír, hogy az oltás folyamatosan zajlik, így a beoltottak száma már 2 065 948 fő, közülük 787 207 fő már a második oltását is megkapta. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elől a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek több mint háromnegyede már megkapta az oltást. A kórházi oltópontokon Pfizerrel és Szputnyikkal, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. Csütörtökön elkezdődött a már korábban regisztrált óvodai és iskolai pedagógusok kampányszerű oltása a kórházi oltópontokon.

Aktuális koronavírus-infók:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top