nlc.hu
Egészség

Koronavírus-adatok kedden

Koronavírus: rekordalacsony a napi fertőzöttek száma

Február közepe óta nem volt ilyen kevés új fertőzött.
Felturbózná az oltást a kormány, a regisztráltak maguk foglalhatnak időpontot

Feltűnően kevés, mindössze 1645 új fertőzöttet azonosítottak keddre – derül ki a kormányzati információs portál adataiból. Február 23-a óta nem volt ilyen alacsony ez a szám, akkor 1628 esetet regisztráltak. Ez magyarázható lenne azzal, hogy keveset teszteltek, de biztató, hogy 48-cal csökkent a kórházban ápoltak száma (most 8602-en vannak) és 72-vel kevesebben vannak lélegeztetőgépen (jelenleg 980-an). A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 461 181 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 268 072 főre csökkent.

A beoltottak száma 3 317 052 fő, közülük 1 400 703 fő már a második oltását is megkapta. Minden harmadik magyar ember már kapott oltást. Már a 4 millió 326 ezret is meghaladja a regisztráltak száma, és az eddig regisztráltak 69%-a már meg is kapta az oltást. Most már bármely regisztráltnál csöröghet az oltásra hívó telefon. Ma újabb vakcinaszállítmányok érkeznek. A kormány kéri, hogy mindenki regisztráljon, aki még nem tette meg. 

A járvány megfékezése érdekében a kormány meghosszabbította a jelenleg is érvényben lévő védelmi intézkedéseket, tehát továbbra is kötelező lesz a közterületeken a maszkviselés, a távolságtartás, valamint érvényben marad az este 10 órakor életbe lépő esti kijárási tilalom is. 

Kiemelt kép: MTI / Balázs Attila

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top