nlc.hu
Egészség

Elmondta, mit látott, míg halott volt a Covid miatt

Pár percre belehalt a Covid-fertőzésébe a 64 éves férfi: elmondta, mit látott ez alatt

Norberto Di Natale még tavaly októberben fertőződött meg a Covid-19-el. A brazil férfi kórházba került, ahol az állapota annyira súlyos volt, hogy néhány percet a klinikai halál állapotába került. Elmesélte, mit látott.

Amikor Norberto-nál tavaly októberben koronavírus-fertőzöttséget diagnosztizáltak, a férfi kórházba került, de egy hét után hazaengedték onnan. Hazatérve viszont annyira magas lett a láza, hogy hamarosan vissza kellett térnie a Buenos Aires-i kórházba. Ekkor azt tapasztalta, hogy sorra haltak meg a betegek körülötte az osztályon, és egy idő után már úgy gondolta, hamarosan ő kerülhet sorra. Az állapota annyira leromlott, hogy az orvosok egy idő után mesterséges kómába helyezték és lélegeztetőgépre tették – írja a ladbible.com.

Fény az alagút végén (fotó: Pixabay)

Fény az alagút végén (Fotó: Pixabay)

Egy ponton az orvosai már nem tudtak semmi többet tenni érte annál, hogy imádkoztak a gyógyulásáért. Az egészsége egy időre cserben hagyta őt: leállt a szívverése, az orvosoknak pedig szabályosan küzdeniük kellett azért, hogy visszahozzák őt az életbe. A klinikai halál állt be nála, és a férfi úgy emlékezett vissza az esetre, hogy vele is pontosan az történt, amit már oly sokan elmeséltek: a fényt látta az alagút végén.

Ez olyasmi, amit az emberek nem szoktak elhinni, pedig tényleg így van. Eszembe nem jutott volna, hogy ezt látom majd. Ez szinte sokkoló

– mesélte Norberto, akit az orvosok aztán csodával határos módon visszahoztak az életbe néhány perc után. Miután javult az állapota, hazaengedték a kórházból, de az egészségét máig sem nyerte teljesen vissza. A 3-4 hónapnyi kórházi lét során húsz kilót veszített a súlyából, és most próbál formába lendülni, miközben arra vár, hogy ő is megkaphassa a koronavírus-vakcináját. Hálás minden egészségügyi dolgozónak, aki segített neki és a többi betegnek, mert látta, milyen keményen dolgoztak értük.

Élet és halál között:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top