nlc.hu
Egészség

A magyarok átoltottsága a top 10-ben

Már nincs átoltottabb állam az Európai Unióban Magyarországnál

Lehagytuk a mostanáig vezető Máltát, és világszinten is a top 10-ben van Magyarország a lakosság átoltottságát tekintve.

A John Hopkins Egyetem adatai szerint áprilisban Magyarország még „csak” a tizenhetedik helyen állt világszinten átoltottság tekintetében, ám most két hét alatt felkapaszkodtunk a tizedik helyre. Ez azt is jelenti, hogy az Európai Unión belül lehagytuk a korábban vezető Máltát, és az átoltottságot tekintve már a szövetség éllovasai vagyunk – adta hírül az Index.

A John Hopkins Egyetem listája (forrás: John Hopkins Egyetem)

A John Hopkins Egyetem listája (Forrás: John Hopkins Egyetem)

A Magyarországot megelőző államok között sok a törpeállam (Monaco, San Marino, Seychelles-szigetek) vagy a hazánknál jóval kisebb népességgel bíró ország (Katar, Bahrein). Hazánkhoz hasonló népességgel rendelkezik a listán Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, és fent van még az élbolyban a 19 milliós Chile és a 300 milliós Egyesült Államok is. Az Our World in Data statisztikáiból az is kiderül, hogy a fertőzések és a halálozások száma is gyors ütemben esik vissza Kelet-Európában. Fertőzésszámok tekintetében az Európa keletebbi felén fekvő országok jobb számokat produkálnak a nyugatiaknál, viszont halálozás tekintetében a mi térfelünkön van nagyobb probléma.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top