nlc.hu
Egészség

Sokan covidosan mentek érettségizni, volt, aki ott kapta el

Sokan covidosan mentek érettségizni – volt, aki ott kapta el

Sok diák inkább tesztelni sem ment el, nehogy egy évet kelljen halasztaniuk.
Nyílt levél az érettségizőknek

Az ATV Híradójában nyilatkozta Csatár Eszter, egy érettségiző diák, hogy sokan úgy voltak vele, inkább covidosan is bemennek, amire nagyon sok példa volt. „Hiszen a barátnőm, aki elkapta a covidot, az érettségik előtt három hétig direkt nem ment sehova, viszont a középszintű érettségiről már a coviddal távozott, tehát valószínűleg valaki behozta az iskolában a vírust” – mondta a lány.

Becker Anna, az egyik Covidban megbetegedett lány édesanyja pedig azt mondta, hogy a lánya a négy középszintű érettségi után két emelt szintű vizsgáját koronavírus-fertőzés miatt már nem tudta letenni. Ezzel az érvényes érettségitől és az egyetemi felvételitől is elesett. A lány barátnője már petíciót is indított, hogy a karanténba került érettségizők pótnapon vizsgázhassanak. 

Eszter szerint az eset nem egyedi, sok diák inkább tesztelni sem ment el, nehogy egy évet kelljen halasztaniuk.

Az ADOM Diákmozgalom már januárban felhívta erre a problémára a figyelmet. „Csak azért, mert megbetegedtek koronavírusban és becsületesen otthon maradtak, igyekeztek senkit sem megfertőződni, emiatt részesültek diszkriminációban? Konkrétan lemaradtak a saját érettségijükről. Mi ezt egy felháborító dolognak tartjuk!” – jelentette ki Schermann Fruzsina, az ADOM diákmozgalom szóvivője.

Korábban Maruzsa Zoltán is azt mondta: azoknak, akik elkapják a vírust, októberben lesz pótérettségi.

(ATV)

Fotó: MTI / MTVA)

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top