nlc.hu
Család

Érettségi 2021: szabályok hiányzás esetén

Ez vár az érettségizőkre, ha betegség vagy karantén miatt nem tudnak vizsgázni

Sokat veszíthetnek azok az érettségizők, akik nem tudnak elmenni az írásbelikre, mert csak ősszel vizsgázhatnak újra.
Érettségi 2020

Leghamarabb 2021 októberében érettségizhetnek le azok a végzős középiskolások, akik koronavírus-fertőzöttként vagy kontaktszemélyként nem tudnak elmenni a május 3-án kezdődő írásbelikre – írja az Eduline.

Az érettségi szabályzat ugyanis nem biztosít lehetőséget a pótvizsgára azoknak, akik nem tudnak elmenni a májusi írásbelikre.

„Ha a vizsgázó az érettségi vizsgán nem jelenik meg vagy a projektmunkáját határidőre nem nyújtja be, a javító- vagy pótló vizsgára való utasításától el kell tekinteni, vizsgajelentkezését az adott vizsgatárgyból, vizsgatárgyakból törölni kell”

 

– válaszolta az Oktatási Hivatal az Eduline kérdésére.

Vagyis az érintett tanulók csak 2021 őszén vizsgázhatnak. Ez főként azoknak rossz hír, akik idén felvételiznek, mert érettségi bizonyítvány nélkül be sem juthatnak a felsőoktatásba. De azok is rosszul járnak, akik korábban érettségiztek, és csak néhány tárgyból vizsgáznak újra, hogy magasabb pontszámuk legyen a felvételihez.

Kiskapu híján így aki nem szeretné, hogy októberre tolódjon az érettségije, annak most különösen óvatosnak kell lennie, nehogy megfertőződjön, és emiatt ne tudjon megjelenni az érettségi vizsgán.

(Kiemelt kép: MTI / Czeglédi Zsolt)

Érettségi 2021:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top