nlc.hu
Egészség

Migrén a poszt-covid-szindróma jele lehet

Állandó migrénes rohamokkal küzd a poszt-covidos nő

Szaglásvesztés, fáradtság, szapora szívverés, migrénes roham: ezek mind a poszt-covid elhúzódó tünetei.

Csupán 39 éves az a biatorbágyi nő, aki a poszt-covid szindróma tüneteitől szenved, miután novemberben átesett a koronavírus-fertőzésen. A szaglását akkor elvesztette, és azóta sem nyerte vissza, viszont szagtorzulása lett, gyakori fejfájásai vannak, újabban migrénes roham is előfordul nála, nehéz a légzése, és a szíve is szaporán ver – írja a Ripost.

Állandó migrénes rohamokkal küzd a post-covidos nő

Állandó migrénes rohamokkal küzd a post-covidos nő – Képünk illusztráció (Unsplash)

A nőnek olyan erős migrénes rohamai voltak, hogy majdnem mentőt kellett hívni hozzá. A fertőzés óta rengeteget fáj a feje, vannak napok, amikor egy pici fizikai munka annyira kimeríti, hogy le kell ülnie, mert a szíve majd kiugrik a helyéről és alig kap levegőt.

A nőt több szakrendelésre, tüdőgyógyászatra, kardiológiára, laborvizsgálatokra is beutalta háziorvosa, de lesz neurológiai és koponyaűri vizsgálat is. A doktornője azzal riogatja, hogy akinek ennyi idő után sem tér vissza a szaglása, már nem is fog. „Ezt nem vagyok hajlandó elfogadni, persze az orvos is azt mondta, hogy próbáljam meg edzeni a szaglásomat, hátha. Benzint, erős fűszereket, parfümöt kell szagolgatnom” – meséli.

A nő legnagyobb félelme most az, hogy újra visszatér a migrénes roham. „Mindenféle gondom volt már a koronavírus óta, vannak hormonproblémáim is, megküzdöttem pár különféle gyulladással is a szervezetemben. Az oltás első dózisát szerencsére már megkaptam, így legalább abban reménykedhetek, hogy nem leszek másodjára is koronavírusos, mert azt tutira nem élném túl” – mondja.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top